Seksjonsleder Olav Nord-Varhaug i Miljødirektoratet regner med at det blir nasjonal på Lofotodden.

Direktoratet gikk denne uken inn for at 104 kvadratkilometer på Moskenesøya blir Lofoten nasjonalpark, melder Lofotposten.

Regjeringen forventes å ta en beslutning i løpet av året, etter at forslaget først kom på bordet for om lag ti år siden.

– Det tror jeg skjer denne gangen også. Prosessen er vel kjent i regjeringen, og miljøvernministeren sa i fjor at det vil falle en avgjørelse i 2017. Og jeg tror at svaret blir ja. Men Lofotodden blir trolig den siste. Det er ikke flertall i Stortinget for flere nasjonalparker, sier seksjonslederen til Lofotposten.

Det er spesielt tindelandskapet og havet som gjør området der Lofotodden nasjonalpark skal opprettes så spesiell. Området har strandtyper som ikke er så vanlig i andre nasjonalparker.

Mesteparten av den kommende nasjonalparken ligger i Moskenes kommune, men vil også få betydning for Flakstad kommune. Flakstadordfører Hans Fredrik Sørdal opplyser til avisen at hans kommune utgjør porten inn til nasjonalparken, og at det derfor vil være naturlig å etablere et nasjonalparksenter på Fredvang i hans kommune.

Et skolebygg på Fredvang kan få en betydning for utviklingen ettersom kommunen har stoppet prosessen med å selge bygget.

Forrige artikkelFem i Melbu-ulykke til sykehus for legesjekk
Neste artikkelKjørte i autovernet på E10 langs Lofast