Politikere i Hadsel kommune mener at det bør være plass til både en offentlig og en privat skole i kommunens skolebygg på Sandnes.

I følge Bladet Vesterålen samlet et mindretall av politikere i Hadsel kommune seg på et møte hos den etablerte foreningen som arbeider for å opprette montessoriskole på Sandnes.

Opposisjonsleder Camilla Skog Rodal fra Frp sier til avisen at de støtter initiativet.

– Jeg kom til møtet med et åpent sinn og ville høre hvor langt prosessen har kommet samt hvordan de tenker framover. Nå sitter jeg igjen med et inntrykk av at dette er veldig gjennomtenkt, og at det er noe vi ikke kommer utenom, sier hun til Bladet Vesterålen.

Det er i forbindelse med at Hadsel kommune ønsker å flytte ungdomskolen fra Sandnes til Stokmarknes at foreningen ønsker å opprette en privat skole på Sandnes i stedet for flytting av ungdomstrinnet.

Dersom det blir privat skole på Sandnes, vil trolig det statlige tilskuddet som kommunen får per elev i dag, gå til den nye skolen. Det er sådd tvil om hvor lønnsomt det da blir for Hadsel kommune å flytte ungdomsskolen til Stokmarknes.

Foreningen bak den nye skolen har andre lokaler i bakhånden dersom kommunen skulle sette seg på bakbena og nekte den nye skolen å leie lokaler i kommunens skole.

Forrige artikkelMuggsoppen vokser videre i Hadsel rådhus
Neste artikkelPolitiet etterlyser eier av fårehund