Det første av to polare lavtrykk som dannet seg mellom Jan Meyen og Bjørnøya før jul, passerte like nord for Vesterålen. Det neste polare lavtrykket ligger nå rett vest for Melbu.

Hvor det neste polare lavtrykket vil treffe kysten, er foreløpig uvisst, men det lå ved 14-tiden torsdag 25. desember om lag 500 kilometer vest for Melbu – nesten halvveis til Island.

Meterologisk institutt har sendt ut et kulingvarsel for strekningen fra Sandnessjøen til Andenes. Om ettermiddagen torsdag 25. desember er det meldt vestlig periodevis sterk kuling, kan hende liten storm.

I et OBS-varsel for Vesterålen og Troms heter det at det fra torsdag ettermiddag og fredag ventes det at polare lavtrykk skal treffe kysten. Dette vil gi opptil liten storm mellom sørvest og nord. Vind, tette snøbyger og snøfokk ventes å gi vanskelige kjøreforhold, heter det.

For Melbu sitt vedkommende melder yr.no relativt fine vindforhold i torsdag og fredag, mens det lørdag skal bli opptil frisk bris. Foreløpig ser det dermed ut til at Melbu blir lite påvirket av de polare lavtrykkene når det gjelder vindstyrke.

Dersom du har værbilder å dele med andre kan du sende dem til tips@8445melbu.no

Forrige artikkelFreiberg og «flisa» er gode venner igjen
Neste artikkelFølg polart lavtrykk over Vesterålen time for time