Nordland Arbeiderparti sier tvert nei til innføring av turistskatt i Lofoten.

I stedet for turistskatt ønsker partiet heller å satse på «lofotpasset», melder Lofotposten onsdag. Inntektene fra passet ønsker de å bruke i finansieringen av infrastruktur for turister.

Nordland arbeiderparti er dermed på linje med finansminister Siv Jensen fra Frp, som nylig slå fast at det er uaktuelt med turistskatt.

I følge Nordland arbeiderpartis pressekonferanse tirsdag vil partiet ha en pakke med fem tiltak som kan bidra til å løse regionens utfordringer knyttet til turisme.

Pakken inneholder samordning av ressurser fra kommunen, fylkeskommunen, staten, vegvesenet og næringslivet. Og samordningen ønsker de i gjennomføre gjennom selskapet Destiansjon Lofoten. Denne politikken omfatter blant annet midlertidig parkeringsforbud og parkeringsløsninger som er tilrettelagt for bedre forvaltning av turismen i regionen.

Turister som kjøper lofotpasset vil oppnå reduserte priser og andre fordeler, samtidig som de er med på å betale for å finansiere tiltakene som må til innen turisme i Lofoten.

Nordland arbeiderparti mener det skal være mulig å få en slik løsning på plass allerede til neste turistsesong.

Lofotposten konfronterer Nordland arbeiderparti med at lofotpasset ikke er noen nytt, og får til svar at den tidligere lanseringen nok var for tidlig ute. Nordland arbeiderparti vil presse på for å få ordningen innført, dersom det blir regjeringskifte under høsten valg.

Reiselivssjef Elisabeth Dreyer i Destinasjon Lofoten mener at det er uvesentlig om pengene kommer gjennom en turistskatt eller et lofotpass. Hun mener der er viktig med tiltak som kan bidra til at regionen kan løse de utfordringene man ser knyttet til turisme i Lofoten.

Forrige artikkelNedgangen i arbeidsledigheten fortsetter i Nordland
Neste artikkelDestinasjon Norge til Melbu for å filme