Det første eksemplaret av Norges nye redningshelikoptre har hatt sin første tur i lufta. Redningshelikopteret AW101 skal erstatte de gamle Sea King-helikoptrene innen 2020.

– Jeg er veldig fornøyd med at NAWSARH-prosjektet sammen med Agusta Westland har nådd denne viktige milepælen, og at de fortsetter å drive prosjektet framover slik at vi kan erstatte aldrende Sea King-helikoptre med nye, topp moderne AW101 innen 2020, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Grundige tester
Flyturen varte i 45 minutter, og forløp uten spesielle anmerkninger. Dette er likevel bare den første i en lang rekke tester før helikopteret settes i aktiv tjeneste.

Senere i år vil dette og ytterligere to helikoptre delta i et testprogram som skal foregå i England det kommende året. I april 2017 vil de tre helikopterne overføres til Sola lufthavn, der de skal gjennomgå en test- og evalueringsfase som er beregnet å ta et år.

Fra 2018 skal de nye redningshelikoptrene innføres på Sola og deretter på 330-skvadronens øvrige fem baser i denne rekkefølgen: Ørland, Banak, Bodø, Rygge og Florø.

Om NAWSARH-prosjektet
Justis- og beredskapsdepartementet har organisert anskaffelsen av nye redningshelikoptre og arbeidet er organisert som et eget prosjekt, NAWSARH (Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopters).

Norge har tegnet kontrakt på 16 nye redningshelikoptre av typen AW101-612, med opsjon på ytterligere 6.

Forrige artikkelKystvakta loset uheldig russer til Hadselfjorden
Neste artikkelEkstra penger til lærere også i Hadsel