Et nytt fiskefartøy som et rederi planlegger å bygge, skal levere 300 tonn råstoff til Norway Seafoods på Melbu.

Det er resultatet av et vedtak i Hadsel formannskap fredag ettermiddag. Hadsel har bestemt seg for å gi et ansvarlig lån på én million kroner til Hadsel kystfiskeinvest AS. Dette selskapet, som ble opprettet av Norway Seafoods og Hadsel kommune i fellesskap i desember, skal låne pengene videre til toppfinansieringen av et nytt fiskefartøy som et rederi skal bestille for bygging på et verft.

Det var uenighet i formannskapet, der spesielt Venstre, FrP og Rødt var kritisk. Vedtaket er gjort med bakgrunn i rettene i den såkalte hasteparagrafen.

– Dette er et nybygg, og en båt til over hundre millioner kroner som ikke har tilknytning hit i utgangspunktet. Dette er en toppfinansiering og et risikofritt lån. Når kommunestyret har vedtatt at dette er noe vi skal holde på med, og det ble satt i gang av forrige kommunestyre, kan jeg ikke se at det er noe i veien for å bruke hasteparagrafen, argumenterte Einar Roger Pettersen (Ap) i følge Bladet Vesterålen.

Av de syv stemmene i formannskapet besluttet et flertall på fire representanter å stemme for å bruke hasteparagrafen. De fire stemmene representerer Ap og Sp.

Under realitetsbehandlingen i formannskapet snudde både Venstre, FrP og Rødt – og stemte for å gi lånet til Hadsel kystfiskeinvst AS. Pengene hentes fra ubenyttede midler i kommunen.

– Når historien skal skrives om fiskeriarbeidsplassene på Melbu vil man spørre seg om kommunen gjorde det som kunne gjøres for å trygge disse. Formannskapet har i dag sørget for å følge opp vedtaket som kommunestyret gjorde før jul, sa Hadsel-ordfører Siv Aasvik i følge Vesteålen Online.

Aasvik var selv ikke med under voteringen i formannskapet, ettersom hun er styremedlem i Hadsel kystfiskeinvest AS og dermed inhabil.

KILDEblv.no, vol.no
Forrige artikkelTa en titt inn i Hadsels nye klatrehall
Neste artikkelNødetatene rykket ut til utforkjøring