En bitter skattekrangel gjør at Norlandia nå ber Hadsel kommune vurdere å komme med et bud på kjøp av Melbu Hotell.

Stridens kjerne er hvor stor skattetaksen for Melbu Hotell skal være. Hadsel kommune mener at skattetaksten for eiendommen skal være over 23 millioner kroner, og at Norlandia Eiendom AS skal betale skatter og avgifter på dette grunnlaget.

Overtakstnemnda har nå behandlet en klage fra Norlandia Eiendom AS, der hotelleieren får delvis medhold i krangelen med Hadsel kommune. Det viser seg at Hadsel kommune har satt skattetaksten ti millioner kroner for høyt.

­– Vi stiller oss uforstående til beregning av skattetakst for Melbu Hotell. Vi fikk opprinnelig en skattetakst på over 23 mill. Etter siste gangs behandling i Overtakstnemnda ble klagen delvis til følge og redusert til 12, 9 millioner kroner, sier administrerende direktør Hilde Hammervold i Norlandia Eiendom As til 8445melbu.no.

– Dette er imidlertid langt mer enn de fremlagte markedstakstene som foreligger for Melbu Hotell. Hotellet var også vurdert for salg i 2014 av strategiske hensyn uten at det kom ett eneste bud, til tross for langt lavere prisantydning, sier Hammervold til 8445melbu.no.

– Kommunen bruker kun sjablonger for sine beregninger av skattetakst, men taksten skal imidlertid ikke overstige omsetningsverdien. Vi håper derfor at kommunen vil foreta en ny behandling og vurdering av grunnlaget, sier administrerende direktør Hilde Hammervold i Norlandia Eiendom As til 8445melbu.no.

– Vi er nå meget interessert i å få kommunens bud på kjøp av eiendommen, sier en ironisk Hilde Hammervold i Norlandia Eiendom AS.

Forrige artikkelFeirer 30 år med radiohistorie på Melbu
Neste artikkel– Rødskolen på Melbu har ikke nasjonal verdi