– Arbeiderpartiet og partiene i Stortinget bør ta en pause i forhandlingene om langtidsplanen for Forsvaret. Akkurat nå er det vesentlige fakta som må sjekkes ut.

Det sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll(Ap) i Nordland. Han har henvendt seg direkte til partileder Jonas Gahr Støre med denne oppfordringen.

– Det er viktig at beslutninger om norsk forsvarspolitikk blir fattet på grundige fakta. For meg har det hele tiden vært viktig å etterspørre alle tall som er brukt i underlagsmaterialet, sier Norvoll.

I media pågår det en stor debatt om kostnadene og behovet for luftvern ved Andøy flystasjon.

– For oss fremstår denne debatten som til dels svært uoversiktlig. Jeg minner om de store samfunnsendringene som eventuelt kommer i Andøy ved nedleggelse av Andøy flystasjon og utfasing av overvåkningsflyene, sier han.

Norvoll understreker at det er avgjørende viktig at de forhandlingsløsningene man finner i Stortinget er basert på fakta.

– Jeg ber derfor om at Arbeiderpartiet nå tar en pause i forhandlingene. For å få tid til å ettergå alle fakta i denne saken, avslutter fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Forrige artikkelKronikk: Miljøgifter og forsøpling
Neste artikkelSatser penger på NM i alpint i Narvik