– Vi er nødt til å vurdere om vi skal se ut av Norge, men det er ikke det vi vil. Det sier Nordlaks-sjef Inge Berg til Infrafish, referert i Bladet Vesterålen.

Selv med et overskudd på 600 millioner kroner av en omsetning på drøyt to milliarder, vurderer oppdrettsselskapet å satse i utlandet.

Nordlaks har en voldsom kostnadsøkning som fortsetter i år. Inntjeninga gjør av selskapet kan gjøre store investeringer. Ikke bare på havfarmene, men det er voldsomt mye som rører seg på investeringsfronten både på sjø og land, i følge Nordlaks-sjef Inge Berg.

– Samtidig får vi bare lavere produksjon. Normalt når man investerer slik vi gjør, vil man forankre det i større volum. Men alt vi investerer nå øker kostnadene. Vi nærmer oss en situasjon der vi må se på hva vi gjør, sier Inge Berg.

Også andre oppdrettere ser ut over Norges grenser.

– Salmar og selv mindre norske selskap satser på Island. Vi må jo også vurdere om vi skal se oss ut av landet. Det er klart. Samtidig er det jo ikke det vi ønsker. Vi vil bruke ressursene våre på Havfarmene, sier Berg i følge de to mediene.

Forrige artikkelBlomster til trafikantene på Melbu
Neste artikkelHurtigruten plasserte Stokmarknes på Sortland