– Skal norske interesser i nordområdene bli tatt vare på må det bo folk her og de trenger et næringsliv å leve av. 

Det var budskapet fra fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) da han sammen med fylkesråd Gerd H. Kristiansen (KrF) møtte kommunaldepartementet og utenriksdepartementet i Saltstraumen tirsdag.

Regionalt nordområdeforum
Møtet var i regi av regjeringen, som ønsker et forum hvor ledelsen i de tre nordnorske fylkene jobber sammen med regjeringen om strategi for utvikling i nord.

– I nord kan vi glede oss over at hver ny regjering gir en ekstra omdreining på perspektivet for nordområdene. Og denne gang får vi bekreftet at det er bra med en statssekretær fra Vesterålen, sa Norvoll på pressekonferansen med henvisning til statssekretær Grete Ellingens (H) fra Kommunal og moderniseringsdepartementet.

Lokal kunnskap
Begge fylkesrådene fra Nordland og Troms understreket betydningen av lokal og regional kunnskap for at landsdelen kan vokse til glede for nasjonen:

– Det er viktig at dagens fylker og de framtidige regionene ikke får redusert rollen de har for utvikling av samfunns og næringsliv, sa Norvoll.

Med på møtet var også rådgiver Inger Johanne Mudenia fra Sametinget som ba om at utvikling av næringslivet måtte skje på en bærekraftig måte.

Norvoll la også stor vekt på den rollen Nord universitet, Nordområdesenteret og de ulike kunnskapsparkene spiller.

-Det er helt avgjørende at staten i langt større grad opptrer med en sammenhengende nordområdepolitikk. Næringspolitikken og betingelsene næringslivet arbeider under av avgjørende+, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Forrige artikkelAnsatte i Havfisk selger aksjene sine
Neste artikkelMelbu-ferga skal bli mer miljøvennlig i framtida