En rekke olje- og energibaserte selskaper i næringsklyngen Hålogaland Olje & Energi går inn for at regjeringens kommende miljø- og oljevernbase må komme på Fiskebøl.

Det melder ulike medier, blant annet Bladet Vesterålen. Den nye miljø- og oljevernbasen skal blant annet inneholde et test- og utviklingssenter. For øvrig er ikke innholdet i basen beskrevet av regjeringa.

Næringsklyngen mener at Fiskebøl peker seg ut, blant annet med 40 års teknologi, kunnskap og driftserfaringer innen oljevern og miljøberedskap. De senere dagene har også en oljetrål utviklet på Fiskebøl fått hederlig omtale i USA.

Næringsklyngen mener blant annet at Fiskebølvikas lokalisering midt i Lofoten og Vesterålen er gunstig, med et sterkt fagmiljø og god infrastruktur lokalt.

Hålogaland Olje & Energi består av disse bedriftene, deriblant to fra Hadsel: MOMEK PTN på Melbu og NorLense på den andre siden av fjorden. I tillegg også disse bedriftene: SMV Hydraulic, Teknor, Mercur Solutions, Harstad Elektro, Kunnskapsparken Nord, Norbase, Polarkonsult og Hamek.

Forrige artikkelMelbu blandakor byr på god julestemning
Neste artikkelSørveggen av nyskolen er på plass (video)