De statlige værprofetene melder om mye regn på julaften, og ganske mildt etter årstiden å regne. I romjula skal det bli kaldere og håp om noe snø.

Julaften om formiddagen skal det i følge prognosen på yr.no bli overskyet og delvis overskyet, lite nedbør og vindstyrke opp i liten kuling, det vil si rundt 12 sekundmeter vind.

Fra 14-tiden julaften skal det så smått begynne å regne. Og regnet skal øke på i timene etter, for så å øse ned fra 18-tiden og resten av julaften.

Temperaturen vil ligge på 5-6 grader, og vinden vil være frisk bris om ettermiddagen og øke til liten kuling senere på kvelden. Fredag skal det bli mye det samme været som på julaften.

Langtidsvarselet viser at det skal bli kaldere natt til lørdag, hvor det også skal bli noe snø gjennom natta og formiddagen. Deretter blir det lite nedbør, men med temperaturer på mellom fire og seks minusgrader.

Tirsdag og onsdag blir det noe mildere igjen, og fra onsdag kveld skal det begynne å regne igjen. Også nyttårsaften skal det regne mye hos oss, og temperaturen på nyttårsaften skal ligge på tre til fire plussgrader. Det skal bli noe vind og rundt liten kuling. Det kan dermed ligge an til at nyttårsraketter kan komme på avveie. Bruk derfor beskyttelsesbriller under oppskytingen.

Forrige artikkelFørjulsstemning på Melbu – med «sny»
Neste artikkelRekord i eksport av sjømat