Melbu har utvilsomt fått mange flotte og pyntede kriker og kroker rundt omkring på stedet den senere tid, men noen svært stygge fasader gjenstår det fortsatt å gjøre noe med.

LederNår sommerturistene kommer fra vakre Lofoten med ferga er dette noe av det som skriker mot dem etter avgjøring. Allerede i krysset Strandgata og Sjøgata står disse fasadene og skriker mot turistene som passerer på fylkesveien rett ved. Det er bare et par hundre meter fra fergekaia på Melbu.

Det er selvfølgelig eieren av bygningene som bestemmer hvor pent eller lite pent det skal se ut utenfor forretningsgårdene på Melbu. Likevel vil mange si at man må kunne forvente at eierne holder eiendommene sine ved like.

Spesielt med den beliggenhet disse bygningene har, bør det være en selvfølge at fasadene er innbydende og viser stedet i all sin prakt. Et av byggene som her er avbildet, er et gammelt murbygg laget med blokker fra den såkalte Melbo-steinen. Det er å håpe på at det ikke er store kostnader til rehabilitering som er årsaken til det manglende vedlikeholdet. I så fall bør det kunne være noen midler å søke på for bevaring av potensielt verneverdige bygninger.

2016-06-30-slik-ser-turistene-melbu2

Forrige artikkelNordlaks har 374 millioner kroner i kontanter
Neste artikkelSortland frir til handlende fotgjengere