Kriminalpolitisentralen i Oslo (Kripos) har avslørt en våpentrussel mot Melbu skole. Trusselen ble fremmet av via en annens bruker på nettsiden ung.no.

Det er Bladet Vesterålen som forteller at våpentrusselen var rettet mot Melbu skole. Politiet i Hadsel ble orientert av Kripos om våpentrusselen tirsdag formiddag.

Melbu skole

Regionlensmann Per Erik Hagen opplyser til avisen at det var en elev ved Melbu skole som sto bak trusselen. Gjennom å bruke en annen persons brukeridentitet sendte eleven en melding til ung.no som bekymret de som leste den.

Ment som spøk

Politiet i Vesterålen mener at meldingen nok var ment som en spøk, men at både skole og politiet reagerte raskt.

Guttestrek

– Omstendighetene rundt meldinga tilsa at det ikke var nødvendig. Vi fikk rimelig raskt grunn til å tro at det ikke var mer alvorlig enn det var. Det framgikk at det var en guttestrek, men man skal ikke undervurdere betydningen av å sette fram slikt. Det settes i verk tiltak både hos politiet og skolen, sier regionlensmannen til Bladet Vesterålen.

Eleven har i samtale med politiet tilstått forholdet.

Gald det er over

Rektor Rune Jensen ved Melbu skole sier til avisen at hendelsen er ubehagelig for alle, både elever, ansatte og foreldre. Han er imidlertid glad for at saken er avklart og oppklart. Samtidig oppfordrer han om forsiktighet på nettet, selv om det som skrives i første omgang kan være ment som tull og tøys.

Forrige artikkelPolitiet: –Følg med på utenlandske biler på E10
Neste artikkelVill kjøring med dyre biler på E10