En asylsøker som allerede er deportert til hjemlandet hevder at politiet brakk armen på hans mor da familien ble hentet på Melbu.

Det er ukeavisa Ny Tid som har intervjuet Edris Mohammedi på telefon fra Herat i hjemlandet Afghanistan.

– Da politiet i Melbu plutselig kom og hentet oss, så brakk de armen på min mor, som er 63 år gammel. Da vi kom til Trandum, måtte hun vente i ti dager på legetilsyn. Først da advokaten vår krevde det, ble hun sendt på sykehuset og fikk gipset armen, sier Edris Mohammedi på godt norsk via telefon fra Afghanistan til Ny Tid.

Ny Tid har sett legejournalen fra Aker Universitetssykehus, som bekrefter røntgenundersøkelsen for hans mor Pari Tawakkholi (63).

Han selv, mora og broren ble tvangsreturnert til Kabul den 8. oktober etter å ha vært én måned på Trandum. Familien kom til Norge og Melbu for tre år siden. De var da på flukt via Iran. De har opplyst til norske myndigheter at de har vært truet i Afghanistan.

Politiets utlendingsenhet (PU) opplyser til Ny Tid at de ikke kjenner til at Pari Tawakkholi skal ha blitt påført skader under pågripelsen på Melbu. PU kjenner heller ikke til at den 63 år gamle asylsøkeren skal ha blitt nektet legeoppfølging.

Faksimile: Ny Tid

Forrige artikkelMinner fra julegrana på Melbu torg (video)
Neste artikkelMelbu: Mann funnet død etter julebord