– Kultur- og Naturuka i Vesterålen ble en suksess. Totalt deltok 1500 på de 15 arrangementene vi hadde under uka, sier daglig leder Vibeke Suhr kultursamarbeidet i Vesterålen.

I tillegg kommer 200 frivillige enkeltpersoner, lag og foreninger som var aktører og medhjelpere på Elvelangs og bekk-i-mellom.

– Hovedarrangementet som vi legger mest arbeid i, er Elvelangs og bekk-i-mellom på Melbu. Derfor er vi spesielt glad for at vi klarte å samle 1000 deltakere. Vi hadde forventing om å slå publikumstallet fra 2015 på 450 deltakere, så vi ble helt overveldet over å slå den ned i støvlene. Dette arrangementet har nå blitt så stort, at vi kommer til å jobbe for å få flere samarbeidspartnere til neste gang det arrangeres, sier Vibeke Suhr.

270 deltok på ordføreren tur i de 6 kommunene, noe kultursamarbeidet er svært fornøyd med.

– Dette arrangementet var nytt i år, så vi var spesielt spente på responsen her. Vi var også spente på responsen på åpningsarrangementet på Måtind, der publikum fikk en smak av opera. Vi må nok skylde på været for at ikke flere tok turen, men vi fikk gode tilbakemeldinger fra de som deltok. Folk strømmet imidlertid til avslutningsarrangementet som var foredrag og dokumentarfilmen «Røtter». Dette ble utsolgt, og det var dessverre flere som måtte snu i døra. Her fikk vi oppfordring om å sette dette opp igjen, noe vi vil vurdere.

Les mer: Melbu «by night» for andre år på rad

KILDEKultursamarbeidet i Vesterålen
Forrige artikkelFolk og fisk hånd i hånd
Neste artikkelUtagerende ungdommer bortvist på grunn av ordensforstyrrelse