Jula er tradisjoner og forventninger. En slik lokal tradisjon er Melbo musikkforenings Julematiné den første helga i desember. I år arrangeres konserten for 35. år på rad.

Musikkforeninga (MMF) har satt sammen et program som består av velkjente juletoner og variert underholdningsmusikk. Skolekorpset er invitert som gjester. De vil både spille egne numre og opptre sammen med de voksne i musikkforeninga. Her blir det flere generasjoner musikkglade barn og voksne på samme scene. Til sammen vil MMF, skolekorpset og solister kunne vise hva som er mulig å oppnå når frivillige krefter og en profesjonell kulturskole arbeider mot felles mål.

­­­ Jeg gleder meg til alt! sier Sandrine som er ni år. Hun skal spille saksofonsolo på Nordnorsk julesalme mens en av de voksne synger.

En hyggelig del av konserten er praten med andre tilhørere i pausen. Her er det bare å forsyne seg med kaffe og kaker. Alle som er kommet innenfor dørene, får servering av vertskapet. Her er også siste mulighet til å kjøpe lodd i det store julelotteriet.

I fjor var det fullt hus, på samme måte som året før. MMF ser fram til å ta imot julestemte tilhørere på samfunnshuset også i år. Inntektene fra konsertene går blant annet til innkjøp av instrumenter og noter som må til for å skape musikk og spre glede.

– Det blir ikke jul før hele salen reiser seg og synger Deilig er jorden, sier Karen Sofie Nicolaysen som er leder i MMF.

Etter det tradisjonsrike avslutningsnummeret der både musikere og tilhørere medvirker i stemningsskapende allsang, kan vi alle sammen rusle tilfredse hjemover og kjenne at jula, joda, den kommer i år også, skriver MMF i en pressemelding.

Forrige artikkelHus i Digermulen brant ned til grunnen
Neste artikkelBoligeier forhindret at huset brant ned