En mann i 20-årene er idømt en bot på 10.000 kroner for å ha hindret politiet arbeid på Sortland.

Politimesteren i Nordland utferdiget et forelegg i juni 2016, men dette ble ikke vedtatt. Derfor ble han satt under tiltale i Vesterålen tingrett.

I følge kommen har den tiltalte mannen fra Sortland hindret en offentlig tjenestemann iå utføre en tjenestehandling. Forholdet er fra oktober 2015 ved femtiden om natta, da den dømte sortlendingen hindret politiets patrulje i å innhente personalia fra personene på en privat fest.

Mannen satte seg til kraftig fysisk motverge da politiet forsøkte å dempe musikken og føre ham vekk fra øvrige festdeltakere.

I følge rettsboken fra Vesterålen tingrett skrudde den dømte opp lyden i stedet for å skru den ned, men unnskyldte seg med at han gjorde en feil på mobilen.

– Politiet kom bort for å ta telefonen i fra ham, men tiltalte holdt telefonen igjen fordi han ikke ville at noen skulle ta fra ham mobilen. Politiet røsket da til seg telefonen.

Vitner mener at tiltalte skrudde opp lyden flere ganger, ikke bare én slik tiltalte mente.

Det hele endte med at politiet fysisk holdt tiltalte fast, og at de måtte spaye ham og to andre festdeltakere med pepper for å få situasjonen under kontroll. Den tiltalte hadde drukket cirka en halv liter brennevin den aktuelle kvelden.

Tingrettens avgjørelse er begrunnet i politivitner som forklarte seg under rettssaken.

I tillegg til boten på 10.000 kroner må den dømte betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

KILDEVesterålen tingrett
Forrige artikkelKjørte i 189 kilometer i timen i Harstad
Neste artikkelIngen penger til droneflyving under sauesanking på Langøya