Fire Litauere var om bord i den Melbu-eide bilen som var involvert i en svært alvorlig trafikkulykke i Strandgata ved innkjøringen til Riarhaugen på Melbu natt til søndag. 

Ulykken ble meldt av politiet på Twitter klokka 03:40 natt til søndag. Da var nødetatene på vei til ulykkesstedet der en Opel Vectra hadde kjørt av veien og havnet på taket etter en vill verd gjennom flere hager. Fire personer, flere av utenlands opprinnelse, var i kjøretøyet – som eies av en person på Melbu.

Klokka 04:07 meldte politiet på Twitter at to personer var ute av bilen, men at to satt fastklemt i bilen som lå på taket. Og klokka 04:39 meldte politiet at begge de fastklemte var tatt ut av kjøretøyet.

Det var tett tåke på Melbu natt til søndag, der et helikopter fra Luftambulansen på Evenes og et større SeaKing helikopter fra Bodø hadde blitt tilkalt i en redningsaksjon.

2015-09-13-trafikkulykke-50989
I denne svakte kurven kjørte ulykkes bilen ut og sneier så vidt stakittgjerdet til høyre. Det er ikke observert bremsespor. Politiet mener det har vært høy hastighet.

Tre av de alvorlig skadde skulle i følge en politimelding klokka 05:12 flys til Universitetssykehuset i Tromsø. Søndag morgen melder sykehuset i Tromsø at situasjonen for to av de skadde er alvorlig.

I følge lokale kilder som 8445melbu.no har snakket med, skal det være personer fra Litauen som var i ulykkesbilen på Melbu natt til søndag. Minst en av dem skal tidligere ha hatt et arbeidsforhold i Hadsel.

Ulykkesbilen med litauerne om bord kjørte ut av veien på motsatt side av innkjøringen til Riarhaugen på Melbu. Den ville ferden gikk først langs fortauet langs fylkesvei 82. Bilen sneiet et stakittgjerde i den ene hagen, og traff en jordvoll i den neste hagen. Derfra skiftet bilen retning og spratt over grunnmuren til en påbegynt garasje i nabohagen. Bilen traff deretter grunnmuren på motsatt side av den uferdige garasjen, før bilen skiftet retning og ble kastet i en kraftig 90 graders vinkel mot veien igjen. Bilen ble liggende på taket i den tredje hagen. Her er det også skade på et tregjerde mot den fjerde hagen, hvor en av passasjerene har blitt slengt ut av bilen.

2015-09-13-trafikkulykke-50978
Ulykkesbilen traff jordvollen til venstre i bildet, ble slengt til høyre og traff grunnmuren til den påbegynte garasjen. Bilen fikk sprett og fløy videre til den traff muren på motsatt side. Derfra ble bilen slengt i en 90 graders vinkel mot venstre og havnet til slutt på taket i neste hage.

I følge VG landet et ambulansehelikopter og en SeaKing redningshelikopter ved sykehuset i Tromsø klokka 08:40 søndag formiddag. Det hadde gått lang tid før helikoptrene kunne ta av fra fylkesvei 82 på Melbu, på grunn av tett tåke. 8445melbu.no har fått opplyst av lokale kilder at helikoptrene på grunn av tett tåke ikke kunne ta av før det hadde gått flere timen etter ulykken søndag morgen.

2015-09-13-trafikkulykke-50988
På plenen bak dette hagegjerdet endte bilen på taket natt til søndag.

– En av de skadde er fraktet til lokalsykehuset i Stokmarknes. De tre andre er nå fremme på sykehuset i Tromsø og får behandling. Alle har alvorlige skader, for to av dem er tilstanden ustabil. De er under behandling, sier pressevakt ved sykehuset Per-Christian Johansen til VG.

– Vitneopplysninger fra området tyder på veldig høy fart, og så har de på et vis rast utfor veien og inn i en hage. Fire personer er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til VG.

Den vrakede Opel Vectra ble tauet bort fra ulykkesområdet tidlig søndag morgen.

Les mer: Slik endte den ville ferden (video)

Forrige artikkelOver 400 gikk elvelangs på Melbu (video)
Neste artikkelSlik endte den ville ferden (video)