Minner fra Sommer-Melbu for årene 1998 til i dag skal i tiden som kommer deles med resten av verden.

Det kan Nordland akademi for kunst og vitenskap fortelle. I tillegg til akademiets eget arkiv, oppfordrer de folk til å åpen skuffer og skap for å dele sine minner fra Sommer-Melbu.

Samtidig som Nordland Akademi jobber med å legge opp neste års program og aktiviteter, er de i gang med en annen prosess, nemlig et arkiv på nettsidene sine, skriver akademiet i en pressemelding.

– Noen av dere har kanskje lagt merke til at det har dukket opp en ny arkivmeny på nettsiden vår. Foreløpig er det bare noen få år som er lagt ut, men etter hvert skal vi klare å fylle ut alle Akademiets 28 år, pluss litt forhistorie. Dette er en jobb som vi gjør parallelt med andre oppgaver, så det vil bli lagt ut gradvis i løpet av de neste månedene.

Finn fram bildene

For å lage et så godt arkiv som mulig kommer akademiet med en forespørsel til alle Akademiets venner: Grav gjennom skuffer og skap, album og pc-er, vi trenger bilder, eller video- og lydopptak. Hjelp oss å få vist frem alt det spennende Nordland Akademi har holdt på med opp gjennom årene. Spesielt trenger vi materiale fra 2003 og bakover, men gode bilder og interessant stoff fra de senere år er selvsagt også flott. Så ta en titt og se om dere finner noe dere tror kan berike vårt arkiv. Om det trenges å skannes eller digitaliseres så er ikke det noe problem, ta kontakt, så finner vi en løsning. Husk, vi tar også imot de gode historiene!

Nettarkiv

Å lage et nettarkiv er selvfølgelig ikke en jobb som er gjort på et øyeblikk, heter det videre fra akademiet. I snart 30 år har akademiet arrangert utallige konserter, foredrag, konferanser og seminarer, deltatt i en rekke prosjekter og mye mer. Målet er at akademiet nå skal skape en komplett samling med bilder og beskrivelse av våre arrangementer, og gjøre det hele tilgjengelig for alle. Festivalplakater, brosjyrer og annet materiale vil også bli lagt ut. Etter hvert blir det også en egen side hvor vi kommer til å samle tekster og videomateriale fra forelesninger og seminarer opp gjennom tidene.

Etterlyser eldre bilder

Arkivet er delt inn etter år, og vi har valgt å begynne med de årene som ligger nærmest. Takket være Odd Johan Forsnes iherdige arbeid sitter vi på mye ferdigarkivert stoff fra 2016 og tilbake til 2003, men før dette er det betydelig mindre stoff, spesielt når det gjelder bilder. Så igjen, kikk gjennom det dere måtte ha av bilder og annet materiale fra Akademiets historie, og hjelp oss å bygge et best mulig arkiv – for alle.

Forrige artikkelKronikk: Utdanning for fremtidens arbeidsliv
Neste artikkelArmageddon for industrieventyret på Fiskebøl