Hadsel kommene tillater at et privat selskap fra Stokmarknes får lov til å dumpe slam i et friområde på Melbu, men lover nå å rydde opp og fjerne slammet med det første.

Den 30. april ble Rørvaktas slamsugerbil observert i Sjøgata på Melbu. Der hadde mannskapene lagt igjen slam som er sugd opp av gateslukene på stedet.

Daglig leder ved Rørvakta på Stokmarknes, Øyvind Hadsel, opplyser til 8445melbu.no at de i møte med kommunens representanter har fått inntrykk av at de har fått tillatelse til å mellomlagre materialet i kommunens friområde i Sjøgata på Melbu.

Ingeniør Alf Ramberg i enheten for vann, avløp, renovasjon og vegvedlikehold i Hadsel kommune bekrefter at kommunen har gitt slik tillatelse.

– Det er riktig at vi har avtalt mellomlagring av strøsand med Rørvakta, som på oppdrag fra oss er sugd opp av gateslukene i Melbu sentrum. Sanda er mellomlagret på kommunens eiendom ved vår pumpestasjon og blir fjernet derfra med det første, sier ingeniør Alf Ramberg i Hadsel kommune til 8445melbu.no.

Forrige artikkelÅrets humanistiske konfirmanter i regionen
Neste artikkelMelbu-skreien bidro til positivt driftsresultat