Kan det være tema at folket ønsker ekte nyheter og ikke lengre er villige til å betale for «søppeljournalistikk»?

Av Svein R Megård

Hvor er det blitt av nyhetene uten journalistenes vinkling til profitt? Hvor er det blitt av nyhetene uten vinkling til «politisk korrekthet»?

Har i den senere tid registrert endel voldsomt oppblåste nyheter som viser seg å være veldig vinklet i retning bort fra selve nyheten.

Les mer: Avisopplaget stuper i Lofoten og Vesterålen

I sommer bla. ble det blåst VELDIG opp at en NORDMANN hadde gjort terroranslag på en gate i London og knivstukket flere tilfeldige forbipasserende. Sørgelig nok med dødelig utgang for ett av ofrene.

Men så viser det seg at det var ikke en nordmann – det var en utlending med norsk pass som hadde vært i England i mange år.

Nå senest i dag (03.10.16) var det en flott seremoni på Stortinget som varte i omtrent en time, og som bærer med seg norske tradisjoner fra mer enn 200 år tilbake.

Dagbladet velger av hele den tradisjonsrike seremonien å kun fokusere på noe som NESTEN hendte og som tok MINDRE enn tre sekunder.

Dem blåser stort opp at Kongen «holdt på å falle» og at Majesteten ble «reddet» kronprins av Haakon.

Virkelig??? Hvilket forsøk på å drive journalistikk er dette? Ser ut til at journalisten «glemte» å ytre at det for dem aller fleste så ut til at kongen hadde kontrollen igjen før kronprinsen bidro med en støttende arm.

Kongen er snart 80 år, han hadde stått stille og oppreist i ca. 22 minutter! Det er vel ikke noen nyhet at det kan gjøre noen og enhver litt ustø skulle jeg mene…

Mvh
Svein R Megård

 

Forrige artikkelBilfører med smerter etter trafikkulykke
Neste artikkelPassasjer hang ut av bilvindu på Sortland