For utrolige 33. gang arrangerte Melbo musikkforning sin tradisjonelle julematiné i samfunnshuset, til 220 publikummeres elleville begeistring.

Årets julematiné gikk av stabelen søndag 7. desember kl 12. Det tradisjonelle arrangementet til Melbo musikkforening varte og rakk i til sammen to og en halv time, med dirigent Eirik Dahl ved taktstokken.

Om lag 220 personer hadde funnet veien til Melbu samfunnshus og løst billett på kroner 100,-. Legger man til de to korpsene som deltok – Melbo musikkforening og Melbu skolekorps – var det om lag 300 personer i samfunnshuset denne søndagen. Det tilsvarer mer enn ti prosent av Melbus befolkning!

På repertoaret sto en lang rekke tradisjonelle norske og internasjonale, tradisjonelle og nye julesanger. Noen av dem med noe ukjent vri og flere av dem med lokale sangsolister.

Det spenner fra heftige latinamerikanske rytmer til velkjente nordnorske toner, men alt preget av jul, vinter og mørketid. Og det trofaste publikummet fikk det meste i år som i fjor.

(saken forsetter under bildet)

2014-12-07-julematine-melbo-musikkforening-IMG_1261-660-440
Melbo musikkforening arrangerte julematiné for 33. gang søndag 7. desember.

Melbu skolekorps var musikkforeningas gjester også denne gangen, noe alle setter stor pris på. Og det er imponerende kvalitet på framføringen som de yngste musikerne på Melbu klarer å prestere. Neste år vil skolekorpsets dirigent Pantcho Krastev ha dirigert skolekorpset i tretti år sammenhengende.

Tradisjonen tro ble det kaffe og kaker i julematineens pause, og denne gangen er det bløte kaker som markerer musikkforeningas 100-årsjubileum. Det var også loddsalg med mange fine gevinster, blant annet et reisegavekort pålydende seks tusen kroner i førstepremie.

2014-12-07-julematine-melbo-musikkforening-IMG_1264-660-990
Som vanlig var kakebordet overveldende, bakt av musikkforeningens medlemmer.
Forrige artikkel500 på juleavslutning i Vesterålshallen
Neste artikkelOppskriften for en ny storflyplass i Hadsel