Våren 2017 starter Hurtigruten et spesialcruise mellom Bodø og Tromsø – kalt «Arctic Haute Route» – som blir en toppturseiling med MS Nordstjernen.

På det nye spesialcruiset tar Hurtigruten med seg gjestene til de beste skifjellene i Nord-Norge. Og det er det legendariske hurtigruteskipet MS Nordstjernen som blir «basecamp» på seilingen mellom Bodø og Tromsø under de seks unike seilingene mellom Tromsø og Bodø, skriver Hurtigruten i en pressemelding.

Med «Arctic Haute Route» tilbyr Hurtigruten, med ekspertbistand fra Norwegian Adventure Company, en mulighet for alle skiglade å nå de beste skifjellene mellom Tromsø og Bodø, på Kvaløya, Senja, Andørja og i Lofoten.

– Dette kommer til å bli helt rått. Disse fjellene er blant de beste skifjellene i landet, og med det også blant de beste i Europa. Det er ikke uten grunn skikjørere fra kontinentet trekker til Nord-Norge på våren, når snøen smelter i alpene. Her er sesongen på sitt aller beste med blå himmel, lange solrike dager og pudder på toppene, sier produktsjef i Hurtigruten, og toppturentusiast Martin Julseth.

Våren 2017 vil legendariske MS Nordstjernen gjøre seks seilinger mellom Bodø og Tromsø, tre nordgående og tre sørgående. Skipet lastes med topptur-entusiaster på alle nivåer, og målet er de mange fine skifjellene på strekningen. Toppene på Kvaløya utenfor Tromsø, på Senja, Andørja og ikke minst i Lofoten skal bestiges i løpet av fire dager med ski&sail i overgangen mars-april. Første avgang er satt til 26. mars 2017.

– Hurtigrute’s Arctic Haute Route blir langt mer enn en vanlig seilas der du også kan stå på ski. Dette blir et eventyr for livet, i uberørt arktisk villmark. Turene vil bli planlagt og ledet av sertifiserte tindeveiledere og toppturguider. De vil legge opp rutene etter vær og føre samt eventyrlyst, form og ønsker fra gjestene. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene. Det vil være sertifiserte guider som vurderer og tilpasser rutene og ivareta sikkerheten underveis. Vi vil gå i mindre grupper og selvfølgelig er sender-mottaker, søkestang og spade obligatorisk på utstyrslisten, sier Julseth.

MS Nordstjernen ble bygget for Hurtigruten i 1956, og gjennomgikk omfattende vedlikehold i 2013. Bruken av messing og tre har tatt henne tilbake til sin gamle storhetstid. Hun kombinerer ekte nostalgi med komfort, som skaper en helt unik atmosfære. Skipet er perfekt for kortere seilinger og samhold mellom gjestene i restaurant og salonger.

KILDEHurtigruten
Forrige artikkelSavnet mann funnet død i Svolvær havn
Neste artikkelHolder vinterveiene ryddet på Melbu og Stokmarknes