En mannlig hjelpeverge på nærmere 70 år er dømt til 90 dagers fengsel for å ha underslått nærmere en halv million kroner fra to personer han var verge for i Hadsel.

Det går fram av en dom i Vesterålen tingrett. Og det var i perioden fra desember 2013 til november 2016 mannen fra Stokmarknes som oppnevnt hjelpeverge for to personer i Hadsel kommune overførte eller forbrukte 484.000 kroner av deres midler. Midlene ble blant annet brukt til kjøp av bil til seg selv og til utgifter i forbindelse med byggeprosess på egen gård.

Den tiltalte tilsto forholdet i retten. Sammen med dette og andre opplysninger i saken, fant retten hjelpevergen skyldig i samsvar med siktelsen.

– Siktede skal dømmes til straff for grovt utroskap. Han har over en periode på tre år uberettiget disponert til egen fordel over økonomiske midler som var ham bedtrodd i egenskap av hjelpeverge. Forholdet anses som grovt på grunn av beløpets størrelse, til sammen kr 484.000 krone og det var brudd på den tillit han hadde fått ved vervet som hjelpeverge, heter det i dommen.

I formildende retning fremhever retten det faktum at beløpet er tilbakebetalt til boet etter den som han i utgangspunktet skulle hjelpe.

Forrige artikkelMelbo rykker trolig opp til tredjedivisjon
Neste artikkelMIL-supporter ropte «svarting» til ung fotballspiller