Melbu får ikke bare ny barneskole på stedet. Hele skolekvartalet får seg nå en etterlengtet forskjønning av nedslitte områder.

Hele torsdag formiddag og ettermiddag drev anleggsgartnere og la ferdiggress på store områder ved SFO-bygget og Melbu Barnehage. Det blir med andre ord grønt og fint i god til før skolestart til høsten.

Ut fra planene vi har sett blir det også anlagt plen på nordsiden av den helt nye barneskolen, som har offisiell åpning 21. august. Dermed blir det gressplen fra parkeringen ved barnehagen og helt til det nye trafikkområdet for skolekvartalet. Også ved ungdomsskolen arbeides det nå jevnt og trutt med både malingsarbeider og opprusting utendørs.

Når skolen snart står helt ferdig, ser det nå ut til at arkitektene har fått til et svært godt og spennende samspill mellom den halvnye ungdomsskolen, den nye barneskolen og SFO-bygget. Vi føler oss sikre på at folk blir positivt overrasket når de kan ta skolekvartalet i nærmere øyesyn i august.

Vi har tidligere skrevet om den nye gang- og sykkelstien som går langs hele skoleveien, til hovedgården og ned til idrettsveien. Vi forstår ikke annet enn at dette blir langt mer trafikksikkert enn tidligere, da biler, sykler og gående måtte dele veien.

Forrige artikkelRødskolen minner mest om en krigsskueplass 
Neste artikkelSvolvær lufthavn kan bli halvert