Det ble reist allerede i 2004, og sannsynligvis har du ennå ikke sett det. Nå får imidlertid bygget flatterende omtale i riksmedia.

Det er i magasinet D2, bilag til Dagens Næringsliv, at et Hadsel-bygg reist i 2004 får flatterende omtale. Forsideoppslaget sto å lese 25. juli 2014 med hovedfoto fra Grunnfør på Austvågøy i Hadsel kommune.

Sammen med andre bygg på nasjonalt nivå får panoramabygget ”syklisthus” på Grunnfør hederlig omtale. Bygget er tegnet av arkikekt Gisle Løkken ved 70 grader nord.

I omtalen heter det at Grunnfør er en spesiell plass med flater mellom havet og fjellet. «Du får god plass til 360 graders panorama, og retningene gir unikt utsyn, nordover er havet, med midnattssol og Vesterålen, og sørover ser du lofotfjellene. I første plan er det enkelt, du kan sette sykkelen inn, en benk du kan lage mat på. Så går du opp en enkel trapp, der oppe er det glass fra gulv til tak. Det er høyt i ene delen, lavt i andre, slik at det blir avgrensede soner, fint hvis det er flere mennesker samtidig.»

Flere andre lignende byggverk langs norske veier er også omtalt i oversikten, men det er bygget i Grunnfør som har fanget magasinets førsteside.

Faximile: D2, Dagens Næringsliv

Forrige artikkelSommer-Melbu satte publikumsrekord
Neste artikkelHistorisk når skoletomta graves ut på Melbu (fotoserie)