Selv om konstruksjonen er i nye og moderne materialer, skal taket på kirkespiret til Melbu kirke framstå som originalt; irrgrønt.

Teknisk tegner Tommy Nilsen ved Melbu Systems AS forteller engasjert om oppdaget de ble tildelt for en tid tilbake, nemlig å gjenskape taket og kirkespiret over kirketårnet på Melbu kirke.

Korset på toppen av kirka ble brutalt revet ned under en storm for noen år siden.

– Spiret hadde svært tydelige tegn på at lynet hadde laget store merker i korset, på en slik måte at korset ble skadet. Det falt til slutt ned etter over om lag 70 års tjeneste på toppen av Melbu kirke.

Tommy Nilsen opplyser at de snart er ferdig med produksjonen, som består av et nytt tak i rustfritt stål. I taket er det laget er systematisk nett av hull, og det er gjennom disse hullene det nye taket skal festes i underlaget på toppen av kirketårnet. På toppen av konstruksjonen er det laget et helt nytt kors i rustfritt stål. Dette er en ren kopi av det gamle og ødelagte korset. En original kule i messing mellom korset og taket er beholdt og implementert i den nye konstruksjonen.

– Vi skal nå i gang med å kle taket i rustfritt stål med kobber. Vær og vind vil løpet av kort tid gi kobberet et irrgrønt skjær. Dette vil tilbakeføre tårntaket, den gamle kopperkula og det nye kirkespiret mot det originale så langt som mulig, sier teknisk tegner Tommy Nilsen ved Melbu Systems AS.

Etter planen vil det nye taket med kule og kors bli satt på toppen av kirka i løpet av høsten. En større mobilkran skal i sving for å løfte taket og spiret på plass, og det skal folk opp for å montere det hele cirka 30 meter over bakken.

Les også: Kors med tak på vei til toppen av Melbu kirke

Forrige artikkelKnepent tap for Melbo mot Stålkameratene
Neste artikkelEr dette åpningen til Hadselfjordtunellen?