Tidligere Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg, som nå topper stortingslisten for Frp i Nordland, går av som statssekretær for å konsentrere seg som høsten valgkamp.

Det skriver Freiberg på sin Facebook-konto onsdag:

«I dag har Kongen i statsråd gitt meg avskjed i nåde. Et utrolig spennende kapittel i livet er dermed over og ett nytt starter. Nå er det full fokus på valgkampen som førstekandidat for Nordland FrP frem til høstens valg. Om velgerne vil er Stortinget neste stopp for min del. Det håper jeg og det ser jeg frem til.

Det ble 608 fantastiske, spennende, lærerike og innimellom noen utfordrende dager på meg, i Olje-og energidepartementet. Det tatt beslutninger og avgjørelser hver dag. Slik sett har dette vært 608 dager i mitt liv jeg ikke ville vært foruten og som jeg er utrolig takknemlig for. Jeg er utrolig stolt av å ha fått vært med på laget. 23. Konsesjonsrunde, 24 Konsesjonsrunde, tildeling av helt nytt leteareal på sokkelen er noe av det jeg har fått vært med på. Mange konsesjoner i forhold til fornybar energi er gitt og har vært utrolig spennende å fått jobbe med. Den første energimeldingen på 17 år vedtatt av Stortinget var utrolig gøy å være en del av.

Jobben har ført meg land og strand og hit og dit i verden. Opplevelser som jeg for alltid vil ha med meg som en god ballast videre i livet.

Jeg har møtt utrolig mange fantastiske mennesker på min 608 dagers reise. Det å jobbe for Statsrådene, Tord Lien og Terje Søviknes, har vært et privilegium. Helt forskjellig og ulik dialekt, men like kunnskapsrike, dedikerte, og fantastiske mennesker som jeg har høstet mye kunnskap av. Min kollegavIngvil Smines Tybring-Gjedde har vært en uvurderlig støttespiller, humørspreder, og et fantastisk menneske å ha ved min side. Sjefens politiske rådgiver, Elnar Remi Holmen har likegodt fungert som vår rådgiver også. Det at han i dag er utnevnt til ny Statssekretær er et godt og fortjent valg. Uten Elnar Remi Holmen hadde vi ikke klart oss. Alltid på, alltid oversikt, og når det kokte som verst var Einar en uvurderlig kokk. Jeg kommer heller ikke uten om alle de fantastiske ansatte i departementet. Anne Grethe Nilsen og Bjørg som har vært sekretærene. De har passet på og gjort livet godt å leve i denne tiden.

Min første reise da jeg kom i departementet var til Brasil sammen med kronprinsen og den siste turen ble til Trollfjorden sammen med politisk og administrativ ledelse i departementet. Det står som bilde på den fantastiske opplevelsen og reisen dette har vært.»

Skriver Freiberg blant annet.

 

Forrige artikkelKulturmåneden juli starter på Melbu
Neste artikkelFergesambandet Refsnes-Flesnes kansellert onsdag kveld