Norway Seafood på Melbu er et av 18 fiskeanlegg som kan bli rammet av streik dersom det ikke blir enighet i tarifforhandlingene med Norges nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

I følge FriFagbevegelse kan det bli streik ved Norway Seafoods på Melbu dersom meklingen mandag og tirsdag ikke fører fram. Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) skal i følge NNN tidligere i år ha nektet å godta et krav om allmenngjøring av fiskerioverenskomsten. Det var årsaken til at oppgjøret gikk videre til Riksmekleren, hvor det er berammet møte førstkommende mandag klokka 10:00.

Blir det ikke noe resultat av meklingen i løpet av mandag og tirsdag, blir det strek fra onsdag.

− Våre folk er godt forberedt, streikevestene er fremme og vi er klare for streik, sier Hans-Johan Dahl, bransjeansvarlig NNN.

I Lofoten og Vesterålen blir å så fall Norway Seafoods på Melbu rammet. Det samme gjelder Norway Seafoods anlegg i Stamsund. Nordlaks Produkter på Børøya ved Stokmarknes står også i fare. Det er til sammen snakk om at 1033 medlemmer i NNN kan bli tatt ut i strek i til sammen 18 bedrifter.

 

 

 

 

 

Forrige artikkelMelbu-hytte vel framme i Hoveden i Bø
Neste artikkelMelbu: Beboerne på Riarhaugen fikk ikke spise sammen