En barnefar på Børøya ved Stokmarknes har klaget til Statens vegvesen og Hadsel kommune på høy fart i Svanaveien.

– Jeg ønsker å melde fra om at Svaneveien som min familie bor ved, er en farlig vei for barn å ferdes på. Langs veien bor det mange barn. Bare fra Svaneveien hvor jeg bor til krysset mot Hegreveien bor det rundt ti små barn. Det er riktignok to fartsdempere i tilknytting til buss holder plassen. Problemet med fartsdemperne er at de kun senker farten i det området de ligger i. Dette medfører at mange bruker for stor fart både før og etter demperne, mener familiefaren.

– I tillegg fungerer demperne dårlig vinterstid. Jeg har inntrykk av at mange ser på Svaneveien som en gjennomfartsåre og derfor glemmer at gaten er full av barn, og bruker for høy fart. I krysset mot Lomveien har jeg opplevd flere farlige situasjoner. Jeg lurer på om det er mulig å gjøre noe med dette problemet?

Han er opptatt av om det for eksempel mulig å styre trafikken fra øvre del av Børøya ned på hver side av Svaneveien? Kan en lage flere fartsdempere? Andre tiltak som reduserer trafikk og fart. Ørneveien er jo for eksempel sperret med bom. Dette vil kanskje kunne fordele trafikken bedre i Svaneveien og samtidig slippe bussen gjennom, sier han i sin henvendelse til Hadsel kommune.

Forrige artikkelHadsel kan spare tre til seks millioner på skolenedleggelser
Neste artikkelVesterålen klar for «Rock mot frafløtting» i oktober