Flere stemmer har den senere tiden foreslått å gjenopplive ideen om Hadsel FK. Glem det!

Melbo Fotball ligger godt an til å vinne fjerdedivisjon menn i høst, og vil dermed kunne rykke opp til fotballspill i tredjedivisjon i det samme året som Melbo Idrettslag (MIL) skal feire sine første 100 år.

Melbo Fotball viser seg å ha både en god organisasjon, et godt idrettsmiljø og gode ressurser til å videreføre øyas beste lag i tredjedivisjon. Melbo Fotball har en meget god fotballhall, selv om den ikke har fulle mål, og klubben har en flott kunstgressbane på «Rundingen», som området ble kalt tidligere.

Enkelte har i det siste ymtet frampå om at de ønsker å gjenopplive Hadsel FK, en ide og et fotballag som av ulike grunner gikk til grunne tidligere. Vi skal ikke gå nærmere inn på hvorfor dette laget ikke lyktes, men understreke at vi må la de lokale klubbene som klarer seg godt få muligheten til å utvikle seg videre som lokal klubb.

Nylig har vi sett at spillere fra Stokmarknes har meldt overgang til Melbo, fordi ungguttene både kommer inn i et bedre klubbmiljø, får øke sine spillerprestasjoner og kanskje gjøre et steg videre i fotballkarrieren.

«Never change a vinning team», heter det – og det er nettopp det å vinne som nå kan legge grunnlaget for MILs forballspill i tredjedivisjon. Det er også helt naturlig at klubber som ikke har et like godt klubbmiljø, den samme spillerkvaliteten, spillerstallen og ressursene, sender sine spillere videre.

I noen sammenhenger er det Melbo Fotball som kan løfte de unge lovende oppover i divisjonene og til et forballspill av høyere kvalitet og nivå. Vi ser ingen grunn til at de ikke skal kunne gjøre det, og bli en del av Melbo Fotball – om de kommer fra Stokmarknes, Sortland, Svolvær eller Andenes.

Det er i Melbo Fotball suksessen kan bringes videre, ikke i et oppkonstruert Hadsel FK. Det vil derfor være lurt å legge ballen død når det gjelder Hadsel FK. Sportslik sett har ikke Hadseløya råd til å forsøke et slikt risikoprosjekt en gang tid.

Forrige artikkelGår mot opprykk for Melbo Fotball
Neste artikkelFolkebadet søker etter badevakter