Hennes Majestet Dronningen besøker Henningsvær lørdag 15. juli 2017. Det skjer i forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25 års jubileum.

Jubileet markeres med en rekke ulike arrangementer ut over året. Jubileumsfeiring i Vesterålen, utgivelse av ny bok og formidling både nasjonalt og internasjonalt er noe av det som står på jubileumsprogrammet.

Åpner kunstutstilling

Nordland fylkeskommune har i samarbeid med KaviarFactory invitert Dronningen til å være til stede ved åpningen av årets utstilling PAINTING OR NOT på KaviarFactory i Henningsvær.

Utstillingen består av 39 kunstnere fra hele verden. Den viser en bredde av nåtidige samtidskunstnere og ønsker å trekke linjer fra kunsthistorien fra 1960-tallet og frem til i dag.

Samtidskunst

– Dette blir et møte mellom det lokale og det internasjonale. Vi får oppleve internasjonal samtidskunst i den lokale og unike settingen som nordlandsnaturen byr på sier fylkesordfører Sonja Alice Steen (Ap).Fylkesordfører Sonja A. Steen

Les mer: Dronning Sonja besøkte Melbu skole

Hun legger til at utstillingen på denne måten har flere fellestrekk med årets jubilant.

Skulpturlandskap

– Noe av målsettingen for etableringen for Skulpturlandskap Nordland var jo nettopp å vise internasjonal samtidskunst i vår fantastiske natur, og med det gjøre den tilgjengelig for både innbyggere og turister sier Steen.

Forrige artikkelKronikk: Ansiktsløs og overbetalt – eller viktig del av folkestyret?
Neste artikkelPolitiet etterlyser stjålet Opel Vectra