– art1 –

Brit Grønmyr er ansatt som forvalter for Møysalen nasjonalpark. Hun hadde ikke forventet å få tilbud om jobben, men gleder seg nå til å gjøre nordboer av seg.

Det var Bladet Vesterålen som først skrev om nytilsettingen. I et intervju som kommer på trykk i morgendagens avis opplyser Brit Grønmyr at hun opprinnelig er fra Todalen på Nordmøre. Hun ønsker seg nordover, sier hun til avisen, og forteller at hun de siste seks årene har vært miljøvernleder i Rauma i Romsdal.

Nå får hun altså ansvaret for å være saksbehandler og oppsynskvinne i Møysalen nasjonalpark og det marine verneområdet Svellingsflaket øst for Digermulen. Hun skal først gå sin oppsigelsestid i nåværende stilling, før hun kommer til vårt område, sannsynligvis på forsommeren en gang.

Den nytilsatte er utdannet naturforvalter fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås i Akershus fylke sørøst for Oslo. Hun har dessuten tidligere vært naturbrukslærer på Toten.

Hun har ikke hatt så mye tid til å fundere på egne forventninger til den nye jobben, men er klar på at Vesterålen er et spennende område å være i. Hun skal besette en helt nytt styre og skal forholde seg til et nyopprettet styre. Det blir spennende å følge med Brit Grønmyr framover.

 

– art3 –
Forrige artikkelFiskeribrev fra regjeringen er hyggelig lesning for Melbu
Neste artikkelVeien fra Lofoten kan bli bedre og kortere