Under den dramatiske brannslukkingen i Parkveien på Melbu forrige uke sviktet brannbilen som er stasjonert på stedet. En teknisk feil på brannbilen er årsaken.

Brannsjef Ketil Rønning i Hadsel kommune bekreftet overfor 8445melbu.no at en teknisk komponent på brannbilen sviktet under slukking i Parkveien vedved 13:30-tiden mandag 6. april. Dyrebar tid gikk dermed tapt under de første kritiske minuttene ved brannstedet. I stedet for å bruke slukkevann direkte fra bannbilen, måtte brannmannskapene fra Melbu bruke tid på å koble seg til en vannleding i en kommunal kum ved brannstedet.

– Det var en teknisk kobling som justerer vanntrykket som sviktet på brannbilen. Derfor måtte brannmannskapene ta vann fra en kum nær brannstedet. Det var snakk om en forsinkelse på noen minutter, sier brannsjef Ketil Rønning i Hadsel kommune til 8445melbu.no.

Brannetaten har bestilt en ny del til bilen til erstatning for den som sviktet, og leveres fra Sverige i løpet av kort tid. I mellomtiden er det midlertidig plassert ut en ny vannpumpe i beredskap på Melbu.

– Brannbilen skal være i orden, så dette tar vi på aller største alvor, sier brannsjef Ketil Rønning til 8445melbu.no. De tiltakene han nå har iverksatt på Melbu gjør at brannberedskapen på stedet igjen skal være fullgod.

Forrige artikkelStatsadvokat henlegger julebord-dødsfallet
Neste artikkelTrafikkulykke: Bil endte på taket ved Melbu