Denne uka kan du oppleve Ensemble Blå når de under sin novemberturne i Lofoten og Vesterålen besøker i Melbu hovedgård.

I følge en pressemelding fra ensemblet skal de framføre produksjonen «Musikkhistoriens største drama» med musikk av Robert Schumann, Clara Schumann og Johannes Brahms. Og det hele skjer torsdag 27. november i Melbu hovedgård.

Ensemble Blå er distriktsmusikergruppa på Sortland og består av Sindre Myrbostad på klaver, Karin Nielsen på cello og Helene Gihle Hilde på fiolin. Musikerne har jobbet sammen siden høsten 2004. Trioen opptrer jevnlig med det klassiske standardrepetoiret for klavertrio. De spiller også i Lofoten og Vesterålen symfoniorkester og ulike kammermusikalske konstellasjoner samt produksjoner for barn og unge. Trioen driver Kammermusikkserien og er svært aktive i Ny Musikkuka og i Sortland Kammerensemble.

  • Helene Gihle Hilde er utdannet i Oslo, og i har i likhet med Nielsen lang erfaring som orkestermusiker og kammermusiker. Hun arbeidet i Den Norske Operas Orkester før hun kom til Sortland som distriktsmusiker i 1990. Hun har også vært solist ved mange anledninger, bl.a. i Vivaldis Årstidene med Sortland Strykeorkester i 2002.
  • Karin Nielsen har studert i Arvika og Oslo. Hun har arbeidet som landsdelsmusiker, orkestermusiker og mange år som distriktsmusiker på Finnsnes, før hun kom til Sortland i 1998. I tillegg til å være en etterspurt kammermusiker, har Nielsen også mange solooppdrag. I 2002 var hun solist i Dvoraks cellokonsert sammen med LVO.
  • Sindre Myrbostad er oppvokst i Bodø. Han har utdanning fra Tromsø, Århus og Hamburg, der han avla diplomeksamen høsten 2004. Han har holdt solokonserter i Norge, Danmark og Tyskland. I 2007 var han solist i Rachmaninoffs 2. klaverkonsert med Lofoten og Vesterålens Orkesterforening (LVO).
Forrige artikkelNr 10-etterforskning trekker ut i tid
Neste artikkelRose åpner Embla Kafé på Melbu fredag