Avisa Fremover i Narvik har besluttet et kraftig kutt i avisa papirutgave, fra seks til fire utgivelser per uke.

Det er papiravisene på tirsdag og lørdag som forsvinner. Fredagsutgaven blir den nye helgeavisen. Avisen mener at en fredagsutgave skal vare gjennom hele helga.

– Tirsdag og lørdag er ikke tilfeldig valgt. Da Posten sluttet med ombæring på lørdager var det mange av våre abonnenter som ikke fikk lørdagsutgaven før etter helgen. Tirsdagsavisen er den utgaven som færrest av våre lesere har et forhold til, viser våre undersøkelser, opplyser sjefredaktøren til egen avis, og lover at de øvrige fire utgavene skal bli fyldigere.

Ny digitalavis

Om erstatning for reduserte antall papirutgivelser, satser Fremover på en ny syvdagers digitalavis fra 13. mars. 60 prosent av abonnentene leser avisen på nettet allerede, melder avisen.

Satsing

– Dette er en satsing, og for alle som leser oss digitalt tror jeg dette først og fremst vil bli godt mottatt, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover, Christian S. Andersen til egen avis.

Foretrekker digitalt

– Vi endrer oss fordi stadig flere av våre abonnenter foretrekker å lese oss digitalt. Det er viktig for oss å kunne utvikle og tilby produkter og tjenester som leserne etterspør og benytter seg av.

Forrige artikkelUng bilfører til sjekk hos legen etter trafikkuhell
Neste artikkelMelbu-skreien allerede å få i butikken