Natt til fredag 31. januar ble beboerne på asylmottaket på Melbu vekket av et smell i gangen, etterfulgt av illeluktende røy. Nå bekrefter politiet i Hadsel at det hele var et amatørmessig forsøk på å lage en kluttlapp-bombe.

Wenche Johansen ved Hadsel lensmannskontor opplyser til VOL at flasken i tillegg til det illeluktende stoffet også inneholdt en mindre menge krutt. Det hele ble antent av en lunte som var stukket ned i flasken.

– Flaska var laget på en såpass enkel måte at den kunne vært laget av unger, uten at vi har belegg for å slå det fast. Det var ingen større mengde krutt, så vi anså ikke at det forelå noen grunn til å sende den inn til nærmere undersøkelser. Den minnet om, og luktet som hjemmelaget fyrverkeri, sier Wenche Johansen til VOL.

Stinkbomben hadde imidlertid så liten effekt at lokalpolitiet ikke så noen hensikt i å undersøke verken flasken eller saken ytterligere. Politiet har registrert saken som skremmende og hensynsløs adferd, uten at noen er stilt til ansvar for hendelsen.

I følge politiet kunne saken ha blitt mer alvorlig enn det den ble, men politiet er fortsatt interessert i tips i saken. Leder ved asylmottaket, Frank Karlsen, opplyser til VOL at han ikke vil spekulere i intensjonene bak hendelsen, men han understreker at det er alvorlig å gjennomføre noe slikt som dette. Mange på mottaket ble redde. Karlsen håper derfor at han vil unngå å oppleve dette igjen.

 

Forrige artikkelMiljøvernere uten snev av lokalkunnskap
Neste artikkelNNN: Krever handling etter fraværende fiskeripolitikk