Både Finnmark og Troms Arbeiderparti slår fast at de er i mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

De 70 delegatene i representantskapsmøtet i Troms Arbeiderparti stemte søndag for å si nei til konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det melder Nordlys (krever innlogging).

Før avstemmingen hadde Troms Arbeiderparti delt seg i to fløyer. Ledelsen i LO Troms var for, sammen med Harstad Ap og Lenvik Ap. AUF og lokallagene i Målselv, Balsfjord og Bardu var imot, samtidig som Natur og ungdom holdt en demonstrasjon utenfor Ap-møtet.

Leder Silje Ask Lundberg i Naturvernforbundet var i følge Nordlys lykkelig etter at voteringen var over.

– Vi vil gratulere Troms Arbeiderparti med et klokt og modig vedtak. Vi vet at dette har vært en lang prosess, men utfallet viser at vi endelig har et fylkeslag i Arbeiderpartiet som lytter til kunnskap, og har vedtak som er til det beste for folk, fisk og framtida, sier Ask Lundberg i en pressemelding.

Hun mener at det har vært et stemningsskifte i nord de siste årene. Flere og flere kommuner sier ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Når Troms Arbeiderparti nå også har falt ned på det vedtaket er det nødt til å få konsekvenser for Arbeiderpartiets landsmøte i mai, sier Ask Lundberg.

Forrige artikkelBoligeier forhindret at huset brant ned
Neste artikkelFørerkortet gikk opp i røyk i 60-sonen på Grytting i Hadsel