Mens hele husstanden lå og sov banket politiet på døra. Det ble for mye for den anonyme Melbu-mannen som huset «skytteren».

Det er Bladet Vesterålen som tirsdag bringer saken der den anonyme huseieren kritiserer politiets aksjon mot et hus på Melbu i forrige uke. Foranledningen var skyting med en startpistol ved sjøen på Melbu.

Den anonyme Melbu-mannen er i slekt med de tre unge mennene som var involvert i skytingen. Hans kone tok telefonen klokka tre om natta, da politiet sto utenfor og ville ha tak i ungdommen som hadde vært med på skytingen.

Utenfor sto tre bevæpnede politifolk med skuddsikre vester. Den unge mannen måtte gå ut med hendene i været. Etter cirka 15 minutter kom en politimann. Han forlangte å få ransake rommet der en unge mannen hadde sovet.

Huseieren ba om skriftlig tillatelse for ransakingen, noe politiet ikke hadde. Da huseieren nektet ble han truet om at hele huset ville bli ransaket. Som et kompromiss godtok huseieren etter hvert ransakelse av rommet, uten at det ble funnet noe der.

Melbu-mannen og hans familie ble både engstelig og opplevde det hele som en ubehagelig situasjon.

Forrige artikkelMelbu-folk fikk besøk av mann med øks
Neste artikkelKorrekt med væpnet politiaksjon på Melbu