Wehrmacht-soldaten Sepp Eggl trivdes dårlig på Melbo, og skrev i sin frustrasjon flere dikt på veggene i Melbo hovedgård, blant annet diktet «Auf nichtmehr Widersehn, Melbo».
Det går mange historier om tyske soldater på Melbu fra andre verdenskrig. Noen er sanne, andre er rent oppspinn. Vi kan starte med en historie som er rent oppspinn, og det er historien om den tyske soldaten som det på 1960- og 1970-tallet ble fortalt skulle gå igjen i tyskerbrakkene. Det var visstnok en dusj som stadig sto på, men ingen personer under vannstrålene. Dette er selvfølgelig oppspinn fra ende til annen.
Andre historier kan helt eller delvis bekreftes gjennom tekster. Noen av disse tekstene finnes den dag i dag, blant annet på veggtapeter i Melbo hovedgård. Den unge østerrikske Wehrmacht-soldaten Sepp Eggl trivdes dårlig i løpet av de tre årene han tilbrakte under andre verdenskrig på Melbu. En ubekreftet del av historien er at han visstnok var desertør og ble holdt fanget av sine egne på loftet i Melbo hovedgård.
Museumskonsulent Laila Johnsen ved Vesterålsmuseet på Melbu kan imidlertid fortelle at hun ut fra tekstene vil tro Sepp Eggl var en vanlig soldat som ble igjen på Melbu for demontering av utstyr og avvikling. Det er imidlertid fakta at diktene som Wehrmacht-soldaten Sepp Eggl skrev, fortsatt finnes på veggene i Melbo hovedgård. Et av diktene er gjengitt på bildet til denne artikkelen om Melbu under andre verdenskrig. Geir Johansen på Melbu, som har tysk i sin fagkrets, har på oppfordring oversatt den tyske teksten som er skrevet som dikt og på rim.
Diktet har redaksjonen i 8445melbu.no døpt «Auf nichtmehr Widersehn, Melbo» ut fra den sentrale beskjeden i diktets siste setning. Diktet kan fortsatt sees på loftveggen i Melbo hovedgård, og gjenspeiler et hovedbudskap fra Wehrmacht-soldaten: Han trivdes nemlig ikke særlig godt på Melbu og ønsket seg hjem, for aldri å komme tilbake: