Meteorologisk institutt melder om store mengder regn i løpet av tirsdag 9. og onsdag 10. juni i Nordland. Og sørvestlig stiv kuling på deler av kysten.

I følge et obsvarsel for Nordland, ventes det store nedbørmengder tirsdag og onsdag. Lokalt kan det komme 40-60 mm i løpet av 24 timer både tirsdag og onsdag. Det skal i følge værvarselet for Melbu regne mest i periodene mellom klokka 10 og 12 tirsdag formiddag, samt mellom 17 og 20 tirsdag ettermiddag og kveld. Onsdag blir det betydelig mindre nedbør, i følge yr.no.

På kyststrekningen Bodø til Torsvåg i Troms er det tirsdag morgen ventet økning til sørvestlig stiv kuling, sent tirsdag kveld minkende. For Melbu er det meldt opp til frisk bris med opptil 10 sekundmeters vind tirsdag ettermiddag fra klokka 14 til 18, deretter minkende til laber bris, mellom syv og ni sekundmeters vind resten av dagen.

Temperaturen vil de to neste dagene ligge rundt åtte grader, og ned mot seks grader om natta.

I følge langtidsvarselet fram til torsdag 18. juni i neste uke er det mye grått å se i varselet for Melbu, jevnt med nedbør, nede i fire grader og oppe i ti grader varme i midten av neste uke.

Forrige artikkelSommer-Melbu: Moro, men litt for tradisjonelt
Neste artikkelGamle og syke blir flådd av Hadsel kommune