Vesteraalens Avis på Stokmarknes skriver i en lederartikkel at de er kritiske til at Melbu får utvikle seg i tråd med det mange barneforeldre ønsker. 

Bakgrunnen i lederen i Vesteraalens Avis tar blant annet tak i barnehagesituasjonen på Melbu. Her har den kristne befestede Hoppensprett barnehage i flere år ytret ønske om å bygge ny og fremtidsrettet barnehage.

design-lederRådmannen i Hadsel anbefalte i høst at kommunen ikke skulle tillate ny barnehage på Melbu i det omfang som utbyggeren Hoppensprett ønsket. Dette var begrunnet i at man fryktet overkapasitet og tapte inntekter for kommunen. Spørsmålet er om kommunen skal nedbygge private tjenestetilbud på bekostning av reduserte kommunale inntekter. For alle foreldre i Hoppensprett er svaret entydig, selv om mange ikke direkte er støttespillere av barnehagens grunnholdning. Hovedpoenget er at Melbus foreldre får en ny og flott barnehage som et godt alternativ til andre private og offentlige barnehager.

Formannskapets politiske flertall vedtok å ignorere rådmannens anbefaling, til glede for mange foreldre på Melbu som ønsker at Hoppensprett skal få utvikle seg og få skikkelige uteområder for barna. Dette ville ikke rådmannen ha i det omfang som barnehagen, foreldrene og stedet selv ønsker.

Vi er snart i 2015 og ser at administrasjonen og rådmannen i Hadsel kommune skaper problem for sine egne innbyggere. Argumentasjonen som at det ville bli for mange barnehageplasser faller på sin egen urimelighet. Vi skal ikke gå mange år tilbake da situasjonen var motsatt og krigstypene i lokalavisen kunne fortelle om stor mangel på barnehageplasser.

Derfor er det interessant, men langt fra uventet, at Vesteraalens Avis på lederplass støtter rådmannens vurdering om at en ny og stor barnehage ikke er ønskelig. Også Vesteraalens Avis er bekymret for Hadsels inntekter, og indikerer dermed at de ikke støtter Melbus vekst. Dette er noe innbyggerne spesielt på Melbu bør notere seg.

Faksimile (Vesteraalens Avis)

Forrige artikkelRose åpner Embla Kafé på Melbu fredag
Neste artikkelRonja (17) fra Melbu kjemper om idrettspris