Har du noen gang glemt å betale etter besøk på Nordlandssykehuset på Stokmarknes. Du skal lete lenge for å få relevant kontaktinformasjon.

Dersom du forlater Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes uten å betale, får du naturligvis en giro i posten for manglende betaling. Dersom det har skjedd noe feil, for eksempel dersom du har oppnådd fribeløpet for egenandeler, kan det hende at du likevel får en giro som du kanskje ikke skulle ha hatt.

For mange ville det enkleste være å bruke kontaktinformasjonen på giroblanketten fra Nordlandssykehuset Vesterålen, men så enkelt er det slettes ikke. Fordi relativt uvesentlig informasjon er oppgitt, mens viktig informasjon er utelatt.

På giroblanketten er det oppgitt både organisasjonsnumre til Nordlandssykehuset HF og Nordlandssykehuset Vesterålen. Dette er opplysninger som den jevne bruker av helsetjenester i Vesterålen – og resten av helseforetaket – vanligvis ikke trenger.

Navn, adresse, postnummer og poststed til sykehuset er naturligvis oppgitt, men dette er opplysninger som bare de færreste helsebrukere har behov for. Det mange bruker i dag, er moderne hjelpemidler som telefon og e-postadresse, men disse opplysningene har Nordlandssykehuset Vesterålen bevisst valgt å unnlate på giroblanketten.

Dermed vil mange bare betale for å bli ferdig med det, i stedet for å bruke ekstra tid på å finne de opplysningene som mangler på giroblanketten. Ved å unnlate å oppgi e-postadresse og telefonnummer, gjør Nordlandssykehuset det enkelt for seg selv, og vanskelig for brukerne.

Forrige artikkelUsportslig oppførsel av sortlendingene
Neste artikkelMelbo-seier i sesongens siste hjemmekamp