Melbo idrettslag har en lang og spennende historie å se tilbake på gjennom hundre år. Nå satser MIL på storspill i 3. divisjon fotball i 2015 med solid støtte fra solide spillere og sterk økonomi i laget.

Det var en svulstig leder for Melbo idrettslag, Endre Kristiansen, som til de feststemte deltakerne under lørdagens hundreårsfeiring kunne fortelle at MIL er det idrettslaget i Hadsel kommune som mottar størst tilskudd fra grasrotandelen til Norsk Tipping.

– Det er god økonomisk støtte blant de 323 personene blant våre medlemmer og støttespillere som bidrar med penger gjennom grasrotandelen hver eneste uke. Derfor har Melbo idrettslag god økonomi, og vi takker også alle våre sponsorer som gjør det mulig å satse slik vi gjør i 2015, sa Endre Kristiansen under festmiddagen.

Han understreket at MIL har mange gode anlegg som er godt vedlikeholdt, og det er Melbus etter hvert landskjente dugnadsinnsats som ligger bak. Melbo idrettsalg har i dag 323 medlemmer, like mange som gir gjennom grasrotandelen.

– Vi kan se tilbake på gode sportslige resultater, sist da vi denne lørdagen slo andredivisjonslaget Mjølner 2-0, sa Endre Kristiansen, som er godt fornøyd med fjordårets opprykk fra fjerdedivisjon.

Om mulig et enda mer berusende foredrag holdt den tidligere treneren i MIL, Jens Tomas Aronsen, som gikk tilbake til idrettslagets brydningstid, helt tilbake til 1920-tallet – da de drev med friidrett og fotball.

– Etter krigen var både Narvik og Bodø så mye bombet at de ikke kunne arrangere årets store idrettsarrangement innen friidrett. Melbo tok på seg jobben og fikk det til, sa Jens Tomas Aronsen blant annet til festdeltakerne.

Den gang var organisasjonsarbeidet ikke så gjennomfør som i dag. Ofte måtte idrettsutøverne selv gjøre mye av arbeidet med gjennomføringen av idrettsarrangementene.

– Det er stor kontrast til det arbeidet som i disse dager gjøres i skisporet, der det nærmest er trikkespor i marka. For de av dere som ikke har oppdaget dette, kom dere ut i marka for å oppleve dette.

Nestoren kunne også fortelle om pokalkamper der Melbo IL både vant og tapte flere ganger, blant annet mot Bodø Glimt. Lillestrøm og Fredrikstad var andre lag MIL spilte mot den gang.

– Jeg husker godt da Melbo-laget på 1960-tallet spilte det vi i dag kaller kontringsfotball, og en gang slo vi Sarpsborg 2-1.

 

Forrige artikkelMIL-festen fikk skikkelig «kjærring» med på laget
Neste artikkelRolf Olaf ble årets loddselger for MIL i 2014