Det russiske lasteskipet Mekhanik Fomin var lørdag formiddag under slep gjennom Hadselfjorden etter at skipet fikk problemer med lasten nordvest for Eggum i Lofoten natt til lørdag.

I følge marinetraffic.com endret det russiske skipet kurs fra sørlig retning til å begynne å drive nordover ved firetiden natt til lørdag.

I følge marinetraffic.com gikk skipet ved 12:30 tiden lørdag formiddag med seks knops fart gjennom Hadselfjorden. Foran skipet går Kystverkets innleide taubåt Strilborg, som har slepetrosse ombord. Like bak havaristen følger KV Senja med på trygg avstand, viser kartet på marinetraffic.com.

Skipet fikk problemer nordvest for Eggum i Lofoten i natt. I følge marinetraffic.com var det russiske skipet på vei sørover i natt, med Inverness i Storbritannia som mål for skipet.

Skipets oppføring på det samme nettstedet forteller at dette lasteskipet er på 2650 dødvekttonn. Det måler 85,2 meter langt og er 14.5 meter bredt.

russisk skip mekanik fomlin
Det russiske skipet Mekanik Fomin fikk problemer nordvest for Eggum natt til lørdag. Her er skipet under slep i Hadsefjorden utenfor Melbu ved 12:30-tiden lørdag.

 

Forrige artikkelTo skadde i trafikkulykke flys til Stokmarknes sykehus
Neste artikkelMistanke om promillekjøring da bil kjørte i grøfta