Økonomisjefen i Hadsel kommune bruker ordet «krise» i sin omtale av kommunens økonomi. I sluttet av april kommer kutt på 20 millioner kroner. 

I et intervju med Vesteraalen Avis sier økonomisjef Tommy Løveng Hansen i Hadsel kommune at det vil bli krevende å kutte 20 millioner kroner innen 31. desember 2015. Det er fristen som Hadsel kommune må holde for å unngå å bli administrert av fylkesmannen, og komme på den såkalte Robek-listen, hvor Hadsel kommune har vært før.

På grunn av det økonomiske uføret Hadsel kommune har rotet seg inn i, er det innskjerpet med månedlige felles økonomirapportering. Hvorfor dette ikke er innført tidligere, er det ingen som kan forklare.

– Dette gjør vi for å være sikre på at alle har samme forståelse og fortolkning av hvordan vi leser tall, sier økonomisjef Tommy Løveng Hansen til Vesteraalens Avis. Han poengterer at økte inntekter i form av mer eiendomsskatt kombinert med reduserte kostnader vil telle.

Ordfører Kjell-Børge Freiberg er imidlertid ikke like villig til å hente fram krise-begrepet.

– Nei, jeg opplever at vi har en situasjon vi må håndtere. Klarer vi det ikke, er det krise, men jeg vil ikke krisemaksimere, sier ordfører Kjell-Børge Freiberg til avisen.

Han innrømmer at han har kjent til at det ville bli underskudd for Hadsel kommune i 2013, men ikke at det ville bli så stort. Resultatet blir at stramme rammer blir enda strammere. Det blir også mindre handlingsrom neste år.

 

Forrige artikkelAnsatte ved Altas legekontor bekymret for legetjenesten i Hadsel
Neste artikkelEdvard Hoem til litteraturseminaret under Sommer-Melbu 2014