Økonomiavdelingen i Hadsel kommune brukte firegangen da konsulentene skulle beregne skattetakst for en næringseiendom på Melbu. Nå er skattetaksten redusert med 17 millioner kroner.

8445melbu.no skrev 5. februar 2015 om en bitter skattekrangel mellom Hadsel kommune og Norlandia, som eier Melbu Hotell. Norlandia ba sågar Hadsel kommune komme med et bud på eiendommen.

– Vi stiller oss uforstående til beregning av skattetakst for Melbu Hotell. Vi fikk opprinnelig en skattetakst på over 23 mill. Etter siste gangs behandling i Overtakstnemnda ble klagen delvis til følge og redusert til 12, 9 millioner kroner, sa administrerende direktør Hilde Hammervold i Norlandia Eiendom As til 8445melbu.no.

Nå viser det seg at det såkalte eiendomsskattetakstutvalget i sin endelige behandling har redusert skattetaksten for Melbu Hotell fra cirka 23 millioner kroner til snaut seks millioner kroner. Siden den første skattetaksten på 23 millioner kroner forelå, ble skattetaksten først redusert til 12.809.250 kroner. Og tidligere i år ble skattetaksten redusert til 5.753.250 kroner, som altså er 17 millioner kroner under det første anslaget.

Økonomikonsulent Ivar Ellingsen i økonomiavdelingen i Hadsel kommune skriver i kommunens svar til Nordlandia at eiendomsskatteutvalget har vurdert anmodningen om gjenopptakelse av fastsettelsen av eiendomsskattetakst på Melbu Hotell. Vedtaket om reduksjonen til snaut seks millioner kroner begrunnes ved å gruppere eiendommen i takstgruppe 4 i normen for taksering av verker og bruk i Hadsel kommune. Taksten ble dermed lik den verdivurderingen som Norlandia selv hadde fått beregnet.

– Hadsel kommune anser vedtaket som endelig og ber om bekreftelse på at endringen aksepteres som endelig uten krav på klageadgang, skriver økonomikonsulent Ivar Ellingsen i kommunens brev til Norlandia.

Forrige artikkelMelbu-quizen: Hvor er dette?
Neste artikkelVarsler tvangsmulkt for tidligere teknisk sjef