Melbu-gutten Elias Wingan Larsen skal dele sine erfaringer med resten av Vesterålen når Kultursamarbeidet samlet til dialogseminar.

Denne uka arrangerer Kultursamarbeidet og Ungdomsfabrikken dialogseminaret Ung kulturstrøm.

– Unge er en ressurs som det er viktig å bruke. Derfor er jeg glad for at ungdom fra Ungdomsfabrikken er med i arbeidsgruppa for seminaret» sier Vibeke Suhr, daglig leder i Kultursamarbeidet.

– Vi har invitert flere gjester for å dele sine perspektiver på Vesterålen som en region for ung kulturproduksjon. De som skal dele sine perspektiver er Ann-Iren Hansen – musiker og tilbakestrømmer fra Øksnes, Sigrun Tara Øverland – musiker og produsent fra Sortland, Edvard Michailoff Pettersen – manager og tilbakestrømmer fra Øksnes, Kristin Krey – leder for Rock Mot Rus i Andøy og Elias Wingan Larsen – aktiv og engasjert ungdom fra Hadsel.

– Gjestene på dialogseminaret er alle engasjerte mennesker som er en ressurs for kulturlivet i Vesterålen. Jeg gleder meg til å høre hvordan de mener vi i Vesterålen kan skape mer ung kulturproduksjon, sier Vibeke Suhr.

Samtalen med gjestene ledes av kultursjef i Øksnes kommune, Hilde Hansen. Hilde er medlem i Nordnorsk Fortellerforum, og initiativtaker og arrangør av Fortellerfestivalen som arrangeres annethvert år i Nyksund. Hun har mange års erfaring med å jobbe fram kreative kulturprosjekter, bl.a. de regionale kulturprosjektene Tilbakestrøm og Laterna Magica.

Etter samtalen fra scenen blir det gruppearbeid, som ledes av Kim-Remi Kjesbu og Viktoria Linea Høybakk fra Ungdomsfabrikken.

Forrige artikkelOljevern og klimaromantikere
Neste artikkelSatser på frisbee og basketball i Hadsel