Du har kanskje ikke merket det, men Vesteraalens Avis og Sortlandsavisa har blitt likere etter at avisene fikk Geir Bjørn Nilsen som felles redaktør.

I tillegg til Vesteraalens Avis og Sortlandsavisa er Geir Bjørn Nilsen nå redaktør også for VOL og Andøyposten. Sistnevnte avis reduserer antall utgaver fra tre til to ukentlige utgaver. Det er ikke kjent om det planlegges færre utgaver av de to andre avisene.

Samtidig noterer vi at Vesteraalens Avis for første gang i sin 125 år lange historie ikke lenger har redaktør i full stilling, ettersom Geir Bjørn Nilsen bare har én dag i redaktørstolen på Stokmarknes per uke. Resten av tiden tilbringer han på Sortland, og styrer lokalnyhetene på VOL og den ukentlige utgaven av Sortlandsavisa derfra.

Vesteraalens Avis har med sine om lag 2000 solgte aviser per utgave i gjennomsnitt, en god margin ned til de tusen eksemplarene en avis må ha for å få statsstøtte. Når det gjelder Sortlandsavisas situasjon når det gjelder trykte eksemplarer, har vi tidligere skrevet at den vil miste statsstøtten dersom den nedadgående trenden fortsetter over tid.

Dersom situasjonen for Sortlandsavisa fortsetter, vil en avgjørelse tvinge seg fram. Uten pressestøtten vil ikke avisen klare seg økonomisk, og det kan bli behov for enda flere runder med rasjonalisering i tillegg til at de fire lokale redaksjonene har fått ny redaktør.

Likheten mellom Vesteraalens Avis og SortlandsAvisa kan være et tegn på en tilnærming mellom de to lokalavisene. Vi mener å se tegn til at avisene faktisk planlegger en fusjon over tid, men det kan vi ikke vite. Bare tiden vil vise, ettersom enhver redaktør selvfølgelig først tar ut nyheter om interne forhold i egen avis. Om ikke noe svært dramatisk skulle skje.

Forrige artikkelSkreisesongen er i full gang på Melbu-anlegget
Neste artikkelBilfører hadde frontlykt i ræva